Waar kan je lekkere pompoen, pompoenzaden of mooie sierpompoenen kopen?

Zoek in onze lijst waar je pompoen en pompoenzaden kan kopen bij de boer of online.

Wij zijn in contact met volgende zaden- en pompoenverkopers

Met speciale vermelding van biologische teelt, sierpompoen, grote pomoenen, spaghetipompoen, butternut…

 • Zaadhuis: Baker Creek Heirloom Seeds


  Foto eigendom van: Baker Creek Heirloom Seeds

  Het Baker Creek zaadhuis heeft een van de grootste selecties heirloom zaden uit de 19e eeuw! Hiertoe behoren ook vele Aziatische en Europese variëteiten.

  Op deze manier draagt Baker Creek mee aan het behoud en de promotie van ’s werelds culinair en agrarisch erfgoed.

  Klinkt kleinschalig, maar het bedrijf en hun zaden werden reeds vermeld in The New York Times, The Associated Press, Oprah Magazine, NPR, The Wall Street Journal en door Martha Stewart.

  Hun gratis zadencatalogus wordt door meer dan 700.000 tuinders ontvangen.

  Oprichters Jere en Emilee Gettle leveren ook gratis zaden aan de armste landen ter wereld. Ook leveren ze gratis zaad aan Amerikaanse scholen en andere educatieve projecten.

  Hun doelstelling: iedereen te informeren over een betere, meer veilige voedselvoorziening en het bestrijden van zowel genetisch gemanipuleerd frankenfood als de bedrijven die genetische manipulatie ondersteunen.

  (Onze contactpersoon: Laura Stilson)

  P.S. Heirloom zaden zijn zaden van zaadvaste rassen, die soms al meer dan honderd jaren gekweekt werden. De zaden worden geoogst en hergebruikt in het volgende zaaiseizoen. Deze oude rassen dragen vooral bij tot de enorme biodiversiteit. En je weet wel: gevarieerd eten is gezonder leven!

 • De Pompoenerie Twente

  De Pompoenerie Twente

  Man en vrouw pompoenkwekerij: momenteel druk aan het zaaien om hun bijna 7 hectaren te bedekken met pompoenplanten…

 • Sanders Pompoenen en ExotenSanders Pompoenen:

  200 verschillende pompoensoorten uit de gehele wereld worden hier biologisch gekweekt. Ook sierpompoenen en zelfs sierkomkommers!

  Behalve pompoenen kweken zij ook exotische komkommerachtigen zoals Sopropo Momordica), Waspompoen (Benincasa), Slangkalebas (Lagenaria) etc. Alles eetbare gewassen!

  Je kan er ook flink wat verschillende zaden kopen die je nergens anders zal vinden. En met wat geluk: staan er nog lekkere potten pompoenjam te koop.

  Zij verzorgen ook veel lezingen over pompoenen voor tuinclubs en andere verenigingen.

  Hun receptenverzameling van pompoenrecepten is supergroot: ca. 2000 verschillende recepten.
  Verder een enorme verzameling groente en overige kookrecepten.
  De recepten zijn te vinden op hun website of in een gedrukt kookboek: makkelijk om steeds bij de hand te hebben in je keuken of leuk in te bladeren op zoek naar nieuwe inspiratie.

  Je kan je tenslotte ook inschrijven in hun nieuwsbrief, zodat je elke maand nieuwe recepten en kweektips van de ervaren kweker zal ontvangen. Ook extra info over pompoenen en exoten, kookworkshops en andere interessante nieuwtjes.

  Volg Sanders’ allerlaatste nieuwtjes en leuke foto’s HIER op hun Facebook Pagina: zo kan je Sander makkelijk zelf aanspreken!

  Of lees hier verder op hun website.

   

Online Bestellen

(Visited 109 times, 1 visits today)