Bloemkoolsoep recept

november 5, 2016 door Leave a Comment

Ben je op zoek naar een lekker bloemkoolsoep recept? Maak dan dit makkelijk recept zodat je in 20 minuten zal genieten van een geweldig geurende warme maaltijd.

Vraag: wat is er beter op een koude winterdag dan een warme kop soep?

Antwoord: een verse kom soep die makkelijk te maken is, met makkelijk te vinden ingrediënten en uiteraard in een mum van tijd klaar is… zoals deze:

Bloemkoolsoep recept

Snelle bloemkoolsoep recepten

Welke groenten kan je snel vers verwerken tot smaakvolle soep?

 • broccoli: gaar in enkele minuten
 • bloemkool: voor de beste smaak: nooit langer garen dan 10 minuten
 • pompoen: zoals je ondertussen al gemerkt hebt in al onze andere snelle pompoensoep recepten: pompoen kook je gaar in ongeveer 8 minuten.
Bloemkoolsoep maken

Op zoek naar een makkelijk recept om bloemkool te maken? Met dit recept kies je de groenten die je NU in huis hebt zodat je zonder winkelen onmiddellijk en goedkoop zal genieten van een lekkere kom soep.

Uiteraard moet je deze groenten nog fijn snijden. Gebruik deze tijd om extra smaakmakers in je soep te fruiten: fijngesneden ui en geraspte wortel heb je in een 7tal minuten mooi gebruind. In die tijd heb je voor 1 persoon zeker al alle andere groenten fijngesneden: dus meer dan 20 minuten heb je echt niet nodig om een lekkere, makkelijke, snelle en gezonde groentesoep te maken.

In onderstaand recept gaan we de wortelen niet bruinen: we gaan de soep ook niet superfijn pureren, zodat de niet zo snel garende wortelen je nog een stevige beet geven tijdens het uitlepelen van je soep. Kwestie van je tanden te gebruiken tijdens het eten, zodat je trager eet en zo meer zal genieten van elke hap.

Belangrijk wanneer je bloemkool gaat koken: herken je de weeë geur van platgekookte bloemkool die een ganse keuken vult, waardoor flink wat mensen geen bloemkool lusten, noch andere kolen willen eten? Hoe langer je bloemkool laat koken, hoe sterker deze onaangename geuren worden, en hoe minder lekker je recept. Ga daarom een bloemkool nooit langer dan 10 minuten koken! Kleingesneden bloemkoolhoofdjes zijn immers na een minuut of 5 al gaar.

Maak je bijvoorbeeld een bloemkoolsoep met aardappel, laat dan de aardappel eerst een 10tal minuten koken alvorens je bloemkool toe te voegen: een 5 tal minuten later zijn zowel bloemkool als aardappel gaar, zonder dat je de weeë geur van platgekookte bloemkool aan je soep zal toevoegen.

Smakelijk!

Bloemkoolsoep recept

https://www.pompoensoep.com
Ben je op zoek naar een lekker bloemkoolsoep recept? Maak dan dit makkelijk recept zodat je in 20 minuten zal genieten van een geweldig geurende warme maaltijd.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Soep
Keuken (paleo), Glutenvrij, Koolhydraatarm : zonder garnering (yoghurt) vegan, Voedselzandloper
Porties 1

Ingrediënten
  

 • 1 theelepel olijfolie olie
 • 1 ui
 • 200 gram bloemkool
 • 1 wortel
 • 100 gram pompoen
 • 100 ml water of groentebouillon voor nog meer smaak
 • rotszout en peper naar smaak
 • yoghurt kokosroom voor paleo, vegan, De Voedselzandloper en muntblaadjes (of andere groene tuinkruiden) voor de garnering

Instructies
 

 • In een pan of wok warm je de olie op en voeg er de in schijfjes gesneden ui aan toe. Laat fruiten tot de uien glazig "kleuren".
 • Ondertussen snijd je de bloemkool, wortel en pompoen in stukjes.
 • Voeg de bloemkool, wortelen pompoen en water (of groentebouillon) bij de gestoofde uien en kook op matig vuur tot alle groenten zacht zijn (niet langer dan 10 minuten).
 • Mix even in een keukenmachine (of met een staafmixer). Mix niet te fijn, zodat er nog stukjes en beetjes van de groente in je soep te vinden zijn (dus niet smeuïg fijn pureren).
 • Breng je bloemkoolsoep verder op smaak met rotszout en peper. Garneer met wat yoghurt (of wat je dieet je toelaat), muntblaadjes (of andere groene tuinkruiden) en serveer.

 

(Visited 648 times, 1 visits today)
3
Lees ook deze Lekkere Recepten: dus nog meer inspiratie!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!


*


The maximum upload file size: 2 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.