Pompoensoep met koriander

november 27, 2016 door Leave a Comment

Maak makkelijke pompoensoep met koriander: ideaal voor het kerstmenu wegens klaar in 30 minuten en je gasten zullen genieten van een fluweelzacht voorgerecht.

Om snel te werken mix je alle verse kruiden in een blendertje tot pasta en je kan onmiddellijk beginnen soep koken.

Voor de meeste smaak ga je erbij zitten en stamp je de verse kruiden fijn in een vijzel. Door het fijnstampen plet je de geurende olieën uit de verse planten, daar waar je met een mixer eerder kruidenpuree maakt. Fijnproevers merken het verschil, maar zit je om tijd verlegen, gebruik dan snel een blendertje.

Pompoensoep koriander

Gezonde, romige pompoen wortelsoep met verse curry ingrediënten…

Een mond vol, maar wel sneller gemaakt dan gezegd EN een ZEER UNIEKE smaak, we leggen uit waarom.

Eigenlijk willen we een lekkere en romige wortelsoep maken, maar dan zonder al te veel room, want die zal reeds rijkelijk vloeien in andere kerst recepten. De ervaren keukenpieten onder ons zullen zeggen: makkelijk, voeg gewoon meer aardappels toe en je hebt opnieuw een romig gebonden feestsoep. Correct, maar omdat er ook al flink wat aardappels geserveerd zullen worden, houden we het gezond en koolhydraatarm en vervangen we de aardappel met pompoen: evenzeer smeuïg en bovendien dezelfde kleur als de wortels.

Pompoensoep met koriander

“Wortelsoep”… klinkt niet echt feestelijk… En tenzij je graag worteltjes eet, wil je waarschijnlijk tijdens feestdagen wel iets meer proeven dan wortels op je bord. Wel, je zal verrast zijn van de sublieme smaak van deze soep: alhoewel een mooie, oranje kleur, is er geen echte overheersende smaak, noch van de wortel, noch van de pompoen en …

Bloemkoolsoep kerrie

Mmmm… Makkelijke Mooie bloemkoolsoep met zelfgemaakte Kerrie kruidenmengeling, dus Unieke smaak!

Vooral de currysmaak is subliem. In plaats van de welbekende, steeds maar weer dezelfde kerriesmaak uit een kerriepotje of van een (Thaise) currypasta uit een bokaaltje, gaan we deze keer een currypasta maken met alleen verse ingrediënten… Resultaat: door zelf je verse kruiden fijn te stampen, steek je als het ware een tandje bij, zodat je smaken zal proeven die je nog nooit zal geproefd hebben…

Vandaar dat deze feestsoep zeker een aanrader is om als snel en origineel voorgerecht te serveren tussen je andere kerst recepten: lekker, makkelijk, vernieuwend en als bonus… zonder dat je het zal proeven… geschikt voor mensen die een paleo dieet volgen, koolhydraatarm eten of leven volgens De Voedselzandloper.

Halloween pompoensoep

Voor Halloween heb je 2 keuzes om ofwel een spinneweb op je soep te tekenen zoals in de fotos of om heuze spinnen mee te serveren:

  • De spinneweb tekening maak je door in het midden van je soep een kleine cirkel met room te gieten. Daaron naar wens meer cirkels. Dan me een satestokje vanuit het centrum naar de rand een lijn trekken en herhalen in alle richtingen tot je een spinnewebmotief hebt.
  • “spinnen” mee serveren… Maak gehaktballetjes, steek er 4 korte spaghetti’s in en kook ze gaar in de soep (of apart in kokend water). Niet teveel soep op je bord scheppen zodat je de “spinnen” er mooi bovenop kan serveren.

Smakelijk!

Pompoensoep met koriander

https://www.pompoensoep.com
Maak makkelijke pompoensoep met koriander: ideaal voor je kerstmenu wegens klaar in 30 minuten en je gasten zullen genieten van een fluweelzacht voorgerecht.
Geef je Stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken de Voedselzandloper, Glutenvrij, Het Paleo Dieet, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Porties 2

Ingrediënten
  

Korianderpasta - Verse currypasta

  • Om snel te werken kan je alles gewoon in een blendertje doen en fijnmalen voor de beste smaak gebruik je echter een vijzel en moet je dus de ingrediënten best eerst fijnsnijden:
  • 1/2 Spaanse peper fijngesneden
  • 2 cm verse gemberwortel snijd in kleine stukjes
  • 4 gram verse koriander: haal de blaadjes van de stengels en snijd de stengels fijn
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 knoflookteentje fijngehakt

Pompoensoep ingrediënten

  • 1 theelepel olie
  • 1/2 wortel snijd in kleine blokjes
  • 100 g pompoen snijd in kleine stukjes
  • 250 ml water
  • 50 ml kokosmelk waarvan bijna de helft voor de garnering
  • naar smaak: 1 theelepel limoensap citroensap, wij gebruiken kalamansi limoentjes sap

Instructies
 

  • Stamp in een vijzel de Spaanse peper, gemberwortel, korianderstengels, sjalot en knoflook tot een pasta.
  • Verhit de olie in een wok of pan en bak de pasta voor ongeveer 1 minuut of tot de aroma's goed vrijkomen.
  • Voeg pompoen, wortel, water en 30 ml kokosroom toe, breng aan de kook en laat alles gaar sudderen (een 10tal minuten).
  • Voeg het limoensap toe en pureer tot romige soep met een staafmixer of in de keukenrobot (voor 1 of 2 personen gebruiken wij al snel de smoothiemaker, want die staat bij ons dagelijks klaar).
  • Garneer je pompoensoep met korianderblaadjes en de rest van de kokosmelk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

(Visited 7.614 times, 1 visits today)
Lees ook deze Lekkere Recepten: dus nog meer inspiratie!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Rating recept




*

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.