Appel smoothie

september 10, 2016 door Leave a Comment

Maak dit lekker appel smoothie voor ontbijt in 5 minuten, dus ideaal voor op een drukke morgen en het geeft je flink wat uren een goed gevuld gevoel: perfect.

Herfst = pompoenen + appels.

Op het internet zie je ze voorbijkomen: pompoen smoothies met allerlei lovende reacties dat het smoothie net zo lekker is als… pompoentaart.

Ok, wie op zoek is naar een smoothie dat naar pompoentaart smaakt, die heeft het dan ook makkelijk: gewoon de typische pompoenkruiden of speculaaskruiden in je smoothie met pompoenpuree mengen, en klaar.

Ikzelf houd dan wel van speculaas, maar wat smoothies betreft, vind ik dat het naar smoothie moet smaken en niet naar “kruidenthee” 🙂 Dus ikzelf gebruik liefst alleen kaneelpoeder (is net ook de enige specerij die de Hasseltse bakkers in hun Hasseltse speculaas gebruiken).

Zelf appelmoes maken

Goedkoop! Massa’s (oogst)Appels onder de appelbomen?!! Ga er deze Appelmoes mee Maken!

Bovendien is kaneel ook dé ideale specerij om in zelf gemaakte appelmoes de zoetzure appelsmaak lekker te accentueren.

En wie werd er als kind ’s morgens niet wakker met een boterham die klaar lag met een lekker stuk speculaas en appel? Het vraagt dan ook niet echt veel extra verbeelding om dat ontbijt in een smoothie om te toveren:

 • brood vervangen door havermout zoals De Voedselzandloper dat aanbeveelt, en
 • pompoenpuree en de appel verder de hoofdrol laten spelen (ook in de pompoenpuree zelf: 4 appels per kilogram pompoen maakt een heerlijke, fruitige puree!)

Hoe snel een appel smoothie met havermout maken

Appel smoothie

Om supersnel te werken gaan we de havermout gewoon tot bloem fijn mixen in de blender.

Havermout smoothie

Wil je met plezier wakker worden? Maak dan dit verrukkelijk havermout smoothie dat extra goed vult, zodat je de rest van je morgen geen honger meer zal hebben!

Wie echter vindt dat je havermout best toch wel kookt alvorens op te eten, die kan dat natuurlijk ook, met wat smaak betreft een duidelijke verbetering (een minder bloemige havermoutsmaak). Bovendien ook iets makkelijker voor mijn spijsvertering, dus misschien geldt dat ook wel voor de jouwe. Voor een lekker havermout smoothie met gekookte havermout, lees je hier verder of begin je nu je havermout te koken: 25 gram in 125 ml water.

Ideaal is je havermout eerst een nachtje te laten weken in water en de volgende dag pas te mixen. Doe ik trouwens elke avond met mijn noten, zodat ik de volgende ochtend weer dagverse notenmelk kan maken. Maar wie dit ’s avonds eens vergeet, die weet dus bij deze dat je de havermout (en ook de noten, liefst dan cashewnoten) ook onmiddellijk kunt malen en in onderstaand smoothie verwerken.

Dus ga je gang en probeer dit appel pompoen ontbijt smoothie vandaag nog. Of het nu buiten warm of koel of grijs weer is, dit smoothie is steeds een snelle en geweldige manier om je dag te beginnen. Smakelijk!

Appel smoothie

https://www.pompoensoep.com
Maak dit lekker appel smoothie voor ontbijt in 5 minuten, dus ideaal voor op een drukke morgen en het geeft je flink wat uren een goed gevuld gevoel: perfect.
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Smoothie
Keuken de Voedselzandloper, Klassiek, Paleo Dieet, Vegan, Vegetarisch
Porties 1

Ingrediënten
  

 • 25 havermout
 • 1 rijpe kleine banaan
 • 1 kleine appel
 • 75 gram pompoenpuree zelf maken met 2 appels per 500 gram pompoen)
 • 100 gram ijsblokjes
 • 70 ml water
 • 15 gram geweekte noten

Naar smaak en wens:

 • snuifje kaneelpoeder
 • snuifje rotszout
 • enkele druppels vanille essence

indien niet zuur genoeg

 • volgende keer een zuurdere appel gebruiken! voor nu:
 • enkele druppels vers geperst citroensap of limoensap | of 1 eetlepel yoghurt | of 1 eetlepel kwark platte kaas voor wie tegelijk met de zure smaak ook graag wat meer eiwitten (en wat extra vullend vet!) in een ontbijt smoothie wil terugvinden (weet dat yoghurt niet strikt paleo en niet De Voedselzandloper is, ook niet vegetarisch; kwark is een kaas dus wel aanbevolen in De Voedselzandloper).

Instructies
 

 • Wegens mijn grote smoothieblender is niet ideaal om een kleine portie havermout te mixen, doe ik dat apart in een klein blendertje (een koffiemolentje is hier ook ideaal): na een half minuutje heb je havermoutbloem.
 • Doe de havermoutbloem met de banaan, appel met schil maar zonder klokhuis, pompoenpuree, ijsblokjes, water en noten in de blender. Voeg je smaakmakers naar keuze toe (voor mij is dat kaneel, rotszout en vanille essence).
 • Mix eerst de ijsblokjes fijn (pulse aan/uit) en mix daarna tot een smeuïg smoothie.
 • Afhankelijk van de gebruikte appel is je appel smoothie nu klaar. Indien "er iets aan de smaak ontbreekt" is dat dikwijls een beetje zuur, wat ik in dit smoothie heb opgelost door nog 1 eetlepel yoghurt(niet strikt paleo en niet De Voedselzandloper, zie alternatieven in de ingrediëntenlijst) toe te voegen en opnieuw even te mixen.

 

(Visited 499 times, 1 visits today)
0
Lees ook deze Lekkere Recepten: dus nog meer inspiratie!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Rating recept
*

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.