Courgettesoep Piet Huysentruyt

augustus 17, 2016 door Leave a Comment

Zin in een fantastisch avondmaal? Maak dan deze courgettesoep van Piet Huysentruyt: dus makkelijk en lekker genieten, meer moet dat niet zijn.

Het was even zoeken vooraleer we voor je op het Internet een courgettesoep van Piet Huysentruyt terugvonden. Blijkt dat na meer dan 1000 recepten, die Piet klaarmaakte op de TV zender VTM – in De Perfecte Keuken en Lekker Thuis bij VTM, er geen courgettesoep van hem meer te vinden is op de VTM site. Ook de enige groentesoep met courgette die hij maakte in SOS Piet, moet je elders (hier bijvoorbeeld) gaan lezen.

Courgettesoep recepten en De Voedselzandloper van Piet Huysentruyt

Dat al deze recepten niet meer makkelijk te vinden zijn, is wel jammer. Want zoals Piet meermalen heeft voorgedaan in net vernoemde kookprogramma’s: de mogelijkheden om courgettesoep te serveren zijn schier oneindig.

De lekkerste variant – en bovendien paleo wanneer je de aardappel weglaat – vinden we hier: waar Piet varieert door de soep te serveren met spek. Bak je de spekjes eerst krokant aan, dan kan je het lekkere spekvet gebruiken om je soepgroenten in aan te stoven… Heerlijk! Toch wel een andere smaak dan de vetstof van soja (Die dan weer toegelaten zijn in De Voedselzandloper) , waar Piet al vele jaren reclame voor maakt.

Piet laat ook weten dat je superdunne, hartige flensjes kan bakken, gevuld met zeer fijngesneden, verse tuinkruiden. Rol het flensje op, snijd in ringen en serveer deze in het soepbord.

Courgettesoep Piet Huysentruyt


Van Bourgondiër naar De Voedselzandloper, van VTM naar Vier: Courgettesoep met zalm van Piet Huysentruyt uit Smakelijk

Piet is ondertussen van de VTM overgestapt naar TV zender Vier, waar hij elke dag een gerechtje klaarmaakt in zijn eigen keuken in zijn huisje in Frankrijk. Dus geen steriele “dode” TV studio keuken waar niemand woont, maar wel de eigen, levendige keuken van eigen huis… Inclusief een stukje rotsmuur zoals je dat in de Ardèche wel vaker ziet. Met een kookeiland in het midden van de keuken naast het raam, toch wel mooi.

Ik houd ontzettend van chefs die je uitnodigen in hun eigen huis, om in hun eigen keuken te tonen hoe ook jij de recepten kan klaarmaken. De eerste keer dat ik daarvan zat te genieten, was met Jamie Oliver in zijn “The Naked Chef” (de eerste 2 series). Jamie’s keuken inspireerde me onmiddellijk om in mijn nieuwe keuken ook een “gat in je werkplank” te maken ,waar je je keukenafval direct in kon vegen. Makkelijk!

Andere soortgelijke programma’s met chefs in eigen keuken: de in Canada wonende Amerikaanse chef Michael Smith in zijn Chef Michael’s Kitchen en Schotse Michelin chef (waaronder 3 sterren) Gordon Ramsay eerst in Ultimate Cookery Course met 100 recepten die iedereen zou moeten kennen. En zoals de titel zelf zegt: Gordon Ramsay’s Home Cooking, waarin Gordon de kijkers leert hoe ze elke dag eenvoudige, lekkere, geweldig gerechten op tafel kunnen zetten.

Courgettesoep Jeroen Meus

Lees deze 3 courgettesoep recepten van Jeroen Meus zodat je zelf naar eigen smaak je eigen lekkere courgettesoep zal maken… : snel genieten in 30 minuten.

Gezellig, levend, “echt” koken uit eigen keuken. Dus niet zoals in De Keuken van Sofie, waar Brabantse Sofie Dumont staat te koken, ergens in een keuken in een pand in Aalst. Ook Jeroen Meus kookt zijn Dagelijkse Kost al jaren “op verplaatsing”: in 2016 is dat in het historische pand ‘De Dry Coppen’ in Leuven.

Daarjuist over Michelin sterren gesproken: In de Ardèche baat Piet ook het aan zijn vader opgedragen restaurant ‘Likoké’ uit, dat in 2014, 2015 en 2016 1 Michelin ster draagt. Maar wie naar Piet zelf kijkt, merkt dat hij er de laatste jaren (na zijn trombose) een stuk slanker op geworden is en bruist van energie. Dit dankzij zijn nieuwe levensstijl, gebaseerd op De Voedselzandloper, waar hij in zijn kookprogramma “Smakelijk” makkelijke en lekkere recepten deelt die iedereen kan maken zonder uren in de keuken te staan.

Onderaan Piet’s basis recept voor courgettesoep, die hij afwerkt door het soepbord te dresseren met in julienne gesneden courgette, grof gesneden basilicumblaadjes en verse stukjes zalm, die hij overgiet met de net gekookte en gepureerde soep.

Courgettesoep Piet Huysentruyt

https://www.pompoensoep.com
Zin in een fantastisch avondmaal? Maak dan deze courgettesoep van Piet Huysentruyt: dus makkelijk en lekker genieten, meer moet dat niet zijn.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Courgettesoep, Soep
Keuken Klassiek, ook paleo dieet versie, vegetarische recepten, zonder aardappel ook De Voedselzandloper
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 1 eetlepel gezonde vetstof Piet maakt reclame voor Alpro Soja vetstof: dus geschikt voor De Voedselzandloper, bijvoorbeeld ghee voor paleo
 • 2 kleine aardappelen aardappelen worden afgeraden in De Voedselzandloper, je kan de soep evenzeer smeuïg maken met wat minder bouillon of op het eind indikken met bijvoorbeeld 1 eetlepel tapiocabloem, dus wel volgens De Voedselzandloper en het Paleo dieet
 • 1/2 de ajuin
 • 1 dikke witte preistengel
 • 2 knoflookteentjes
 • 2 biologisch geteelde courgettes: niet te groot dus zonder zaadjes
 • 1500 ml groentebouillon Piet maakt reclame voor zijn eigen groentebouillon: 1 eetlepel uit zijn potje of Zelfgemaakte, verse groentebouillon: klaar in 15 minuten
 • peper van de molen
 • rotszout naar wens
 • een scheutje room Piet maakt reclame voor Alpro Soja Room, dus volgens De Voedselzandloper, kokosroom of snel zelf gemixte cashewnotenroom voor paleo

Instructies
 

 • Verwarm je vetstof (of olie) naar eigen, gezonde keuze in een soeppot met dikke bodem: uiteraard kookt Piet in zijn eigen potten van eigen merk. Toch wel mooie potten die je ook in de oven kan zetten vertelde Piet eens tijdens een uitzending van De Perfecte Keuken.
 • Piet snijd eerst de prei, geschilde aardappels en halve ajuin fijn en begint deze aan te stoven.
 • Daarna het merg uit de knoflookteentjes halen en weggooien. De rest van de knoflookteentjes fijn snijden en mee de soeppot in.
 • De 2 courgettes niet schillen (de kleur, flink wat vezels en de smaken - dus ook de micronutriënten - zitten immer geconcentreerd in de schil, dus kies courgettes uit de biologische teelt en schil ze niet!). In de lengte versnijden, elke helft in 3 stukken versnijden in de lengte en daar dan blokjes van snijden. Alles mee in de soeppot en mee aanstoven.
 • Daarna de groentebouillon erbij: Piet gebruikt hiervoor anderhalve liter water en 1 eetlepel van de groentebouillon van zijn eigen merk.
 • Alles aan de kook brengen en een 20tal minuten laten pruttelen.
 • Piet gaat dan de courgettesoep pureren met de staafmixer en kruid goed bij met peper van de molen. Nog een scheutje room erdoor roeren en de basissoep is klaar.
 • In bovenvermeld kookprogramma geserveerd bovenop verse zalm en verse basilicumblaadjes, en verder afgewerkt met verse in julienne gesneden courgette.
 • Smakelijk inderdaad!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

(Visited 6.912 times, 2 visits today)
Lees ook deze Lekkere Recepten: dus nog meer inspiratie!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Rating recept
*

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.