Romige bloemkoolsoep

november 13, 2016 door Leave a Comment

Op zoek naar romige bloemkoolsoep voor op een (onverwacht) feestje? Maak dan dit snel en makkelijk bloemkool roomsoep recept met wortel: klaar in 15 minuten!

Ken je dat: onverwacht bezoek dat gaat blijven eten, dus geen tijd om te gaan winkelen, ook geen tijd om langdurig gaan te koken maar je wilt je bezoek toch verwennen? Dit voorgerecht komt dan als geroepen, en smaakt alsof je op restaurant een roomsoep eet… zonder echte room.

Romige bloemkoolsoep

Denk bloemkool in witte saus… maar dan beter!

Bloemkoolsoep kerrie

Mmmm… Makkelijke Mooie bloemkoolsoep!

… Maar dan wel zonder gluten: dus toch weer helemaal anders.

Een gewone witte saus voor bij de bloemkool maak je van een roux van boter en bloem, die je dan verdund met melk en weer verdikt met een eierdooier. Voor bloemkool roer je er nog een beetje vers gepest citroensap door, voeg er in zout water gegaarde bloemkool bij en je bloemkool in witte saus ik klaar.

In plaats van een dikke saus te maken, ga je nu net zoveel water toevoegen tot je een dikke soep hebt. De eierdooier laten we achterwege, en vermits we glutenvrij eten, gaan we geen roux maken, maar de soep wel gewoon indikken met maïzena.

Bloemkoolsoep

Wist je dat je geen room nodig hebt om romige bloemkoolsoep te maken? Slechts 87 calorieën voor een GROTE kom lekkere soep + makkelijk en ook best snel te maken.

Geen room hadden we hierboven belooft: niet iedereen heeft steeds een vers flesje room in huis, maar een pak echte boter bewaart al makkelijk veel langer. En je kent waarschijnlijk de klassiekste manier om bloemkool klaar te maken en te serveren: snel gaar koken in gezouten kokend water (4 minuten volstaat voor kleine roosjes) en dan even aanstoven in water boter: klaar.

Wie geen verse melk in de ijskast heeft staan, die maakt snel zelf plantaardige melk met noten. Ikzelf heb daarvoor steeds cashewnoten in de ijskast liggen: deze kan je immers zonder te weken onmiddellijk met water tot notenmelk mixen.

Uiteraard wil je geen witte saus maar een heuse soep, dus voor wat extra kleur gebruik je wat je in huis hebt: tomaat is ideaal want het geeft behalve kleur tegelijk ook wat zuur af, waar bloemkool toch naar vraagt. De andere keuze vind je hieronder: snel geraspte wortelen geven je soep een mooie extra kleur en tegelijk extra beet. Best serveren met vers geperst citroensap en klaar.

Hieronder het recept om jezelf snel te verwennen in 15 minuten. Voor 4 personen verdubbel je het recept.

Smakelijk!

Romige bloemkoolsoep

https://www.pompoensoep.com
Op zoek naar romige bloemkoolsoep voor op een (onverwacht) feestje? Maak dan dit snel en makkelijk bloemkool roomsoep recept met wortel: klaar in 15 minuten!
Geef je Stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Soep
Keuken Glutenvrij, Klassiek, Snelle recepten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 250 gram bloemkoolroosjes
 • 20 gram bleekselder
 • 1 grote wortel
 • 250 ml water of kippenbouillon
 • 1 eetlepel ongezouten boter
 • 1 eetlepel maïzena
 • 15 gram cashewnoten + 120 g water in een blendertje 1 minuut laten mixen tot notenmelk
 • rotszout en peper naar smaak
 • vers geperst citroensap of een schijfje citroen

Instructies
 

 • Breng in een pan of wok het water of de bouillon aan de kook. Verlies geen tijd, dus niet wachten tot het water kookt, voeg er onmiddellijk de groenten aan toe: rasp of snijd de wortel in kleine stukjes en voeg toe, rasp of snijd de bleekselder in kleine stukjes (of raspen voeg toe, snijd de bloemkool in roosjes en voeg toe. Laat (maximaal een 10 minuten) sudderen tot de groenten zacht zijn.
 • Ondertussen mix je de noten met het water tot melk (1 minuut in een blendertje). Roer de maïzena door de notenmelk tot een papje zonder klonters.
 • Neem een andere pan of soeppot waarin je de boter smelt. Roer er de melk door, kruid met rotszout en peper, breng langzaam aan de kook en laat even sudderen.
 • Roer er het bloemkool-wortel-selder-bouillon-mengsel door, en verwarm tot je gebonden, romige bloemkool begint te pruttelen. Serveer onmiddellijk met vers geperst citroensap of een schijfje citroen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

(Visited 1.571 times, 1 visits today)
Lees ook deze Lekkere Recepten: dus nog meer inspiratie!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Rating recept
*

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.