Broccoli wortel soep

december 7, 2016 door Leave a Comment

Makkelijk recept om lekkere broccoli wortel soep te maken met overschotjes zodat je goedkoop en snel zal genieten van een heerlijk dikke, warme kom soep.

Om de beste broccolisoep te maken heb je nodig… broccoli + wat water + een kookpot + 5 minuten tijd: alles laten garen, pureren met wat kaas, boter of melk en voilà… meer moet dat niet zijn!

Broccoli wortel soep

Lekkere groentesoep maken van broccoli wortel en andere overschotjes

Broccoli bloemkoolsoep

Je lekkerste broccolisoep recept maak je met slechts 5 ingrediënten: LEKKER, SNEL en MAKKELIJK!

Vooreerst voor al wie zich afvraag hoe je lekkere broccoli moet koken… Wel, je maakt er gewoon gepureerde soep van. Broccoli kooktijd voor klein gesneden roosjes hoeft niet meer dan 4 minuten te duren. Wie de stam meekookt en niet in kleine stukken snijdt, die kan misschien de broccoli 10 minuten laten koken, maar dat is dan wel de maximum toegelaten kooktijd! Langer koken en de smaak gaat per seconde achteruit.

Broccoli is verder een groente, een bloemknop om precies te zijn: oogst je broccoli te laat en er verschijnen zoals kleine gele bloempjes op de roosjes… Opnieuw: broccoli is een gewas met een ietwat pittige smaak, waar je gepureerd met het eigen kookvocht een best wel lekkere soep mee zal maken, zonder dat je op zoek moet gaan naar bouillon of andere smaakmakers.

Vanaf juli tot oktober in seizoen, dus dan aangekocht maakt broccoli een goedkoop en lekker ingredient (als basis) voor je soep.

Broccoli courgettesoep

Pittige broccoli is ideaal om een vegetarische courgettesoep net genoeg extra smaak te geven… SNEL KLAAR: genieten zal je in 15 minuten!

De pittige broccolismaak is ideaal om aan te vullen met niet overheersende smaken van overschotjes aan groenten zoals aardappel en bloemkool: een beetje ui en wortel erbij aanstoven en je hebt de lekkerste vegetarische broccolisoep gemaakt die met plezier zal uitgelepeld worden door mensen/kinderen die normaal groenten links laten liggen.

Wie niet vegan kookt of voor de lacto-vegetariërs zijn hoeveboter, kaas tot zelfs de lekkerste volle melk ideale extra smaakmakers.

Meer moet dat dus echt niet zijn om te genieten van een lekker, makkelijke, snelle groentesoep zonder bouillon!

Smakelijk!

Broccoli wortel soep

https://www.pompoensoep.com
Makkelijk recept om lekkere broccoli wortel soep te maken met overschotjes zodat je goedkoop en snel zal genieten van een heerlijk dikke, warme kom soep.
Geef je Stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang broccolisoep), Soep (groentesoep
Keuken Glutenvrij, Klassiek, lacto-vegetarisch en zonder hoeveboter: lactosevrij en vegan
Porties 3

Ingrediënten
  

 • een scheutje olijfolie
 • een klontje hoeveboter voor wie niet vegan en niet lactosevrij hoeft te koken
 • 1 ui
 • 1 overschotje wortel 75 gram
 • 1 klein aardappeltje 80 gram
 • 150 gram broccoliroosjes
 • 1 overschotje bloemkool 40 gram
 • 500 ml water: om sneller te werken kan je het water al in een elektrische waterkoker
 • een snuifje komijnpoeder
 • rotszout en peper naar smaak

Instructies
 

 • Warm de hoeveboter met wat olijfolie op in een brede pot. Snijd de ui fijn en stoof aan. Snijd de wortel fijn en stoof mee aan. Snijd de aardappel fijn en stoof ook mee aan: laat een 15 tal minuten stoven tot de soepgroenten beginnen te bruinen en roer zo nu en dan om. Strooi na een 10tal minuten wat komijnpoeder over de soepgroenten.
 • Snijd ondertussen de broccoli en bloemkoolroosjes in kleine stukjes, voeg bij de gebruinde soepgroenten, overgiet met (kokend) water, voeg wat rotszout en peper toe, breng aan de kook en laat (een 5tal minuten) pruttelen tot de broccoli en alle andere groenten gaar zijn.
 • Pureer je broccoli wortel aardappel bloemkool overschotjes... soep tot een heerlijk, dikke, lichtgroene soep en serveer onmiddellijk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

(Visited 13.116 times, 3 visits today)
Lees ook deze Lekkere Recepten: dus nog meer inspiratie!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Rating recept
*

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.