3 ingrediënten ontbijt smoothie: geef je onmiddellijk een geweldig gevoel

augustus 10, 2016 door Leave a Comment

Verrassend lekker smoothie met ananas en pompoen, zodat je als je ’s avonds alles klaar zet, je ’s morgens snel zal genieten van een vullend ontbijt smoothie.

Ananas: 1 keer kopen, levenslang genieten…!

Hoor ik je denken…: “Waar heeft ie het nu weer over?”? Wel, ik wil het even hebben over je groene vingers!

De groene “plant” bovenop de ananas is… een heuse ananasplant: waar je weer een nieuwe ananas mee kan oogsten. Daar groeit dan bovenaan weer een ananasplant uit en het proces blijft zich zo herhalen.

Alles hangt af van je groene vingers en uiteraard hoe warm het wel is bij je. Ananas is familie van de bromelia’s, dus alvast een kamerplant die in de Lage Landen goed is ingeburgerd.

In de Filipijnen (samen met Thailand de grootste producenten van ananas) maken de ananaskwekers gewoon een slip in de grond, duwen er een ananasscheut in en enkele maanden later is oogst gegarandeerd, mede dankzij het warme klimaat. Thuis kan je de plant analoog meteen in een bloempot met potgrond zetten.

Om de ananasplant met meer kans tot slagen te laten groeien, laat je hem eerst wat kleine worteltjes schieten in een glas of tas met water. Ideaal in een broeikas en je plant is best gelukkig buiten in de zon, wanneer het ’s zomers voor jou te heet is 🙂

Smoothie met ananas

Ananas + pompoen + appel + gember = 1 gezond, lekker smoothie

1. Ananas: goed tegen de koorts, lekkerder dan een aspirientje en geen nevenwerkingen…

We vertelden hierboven dat ananas familie is van de bromelia planten en de ananas zelf bevat bromelaïne. it is een enzyme en helpt je spijsvertering bij het verteren van eiwitten. Heb je dus een rijke vleesmaaltijd of vismaaltijf binnen, eet er dan als dessert een rauwe ananas bij.

Rauw! De enzymen kunnen geen hitte verdragen en worden tijdens het koken vernietigd. Er zitten dus geen bromelaïne enzymen in ananas uit blik. Ook het hart van de ananas (dat gat in de ringen van ananas uit blik) kan je rauw eten: het geeft je flink wat extra vezels en het bevat kinine. Kinine is het eerst gebruikte geneesmiddel tegen malaria en werkt vooral koortswerend.

Dus heb je deze winter een verkoudheid met koorts: koop jezelf een verse, rijpe ananas, maak er een smoothie mee en eet het binnenste rauw.

2. 3. 4. Pompoen + appel + gember:

 • We hebben je hier al verteld dat pompoen een superfood is.
 • Pompoenpuree maken

  Zelf je lekkerste pompoenpuree maken doe je met slechts 3 ingrediënten, zodat je goedkoper en sneller van je puree zal genieten, dan gekocht in je supermarkt.

  “Snoep gezond, eet een appel”, is waarschijnlijk een gezegde dat je al gehoord hebt. Zeg je nu ronduit ja, dan ben je waarschijnlijk van dezelfde leeftijd als ik 🙂 Vandaar voor smoothies altijd makkelijk om vooral reeds appels mee in je pompoenpuree te garen (1 appel per halve kilogram pompoen begin je al te proeven, 2 appels en het smaakt meer naar appelmoes dan naar pompoenpuree). Uiteraard kan je naar smaak ook apart pompoenpuree en appelmoes maken en de 2 combineren naar wens in je smoothies of andere pompoen recepten met pompoenpuree (uiteraard geen suiker bij je appelmoes voegen).

 • Verse gember wordt sinds oudsher gebruikt om spijsverteringproblemen zoals misselijkheid, verlies van eetlust, reisziekte en pijn tegen te gaan.

Zoals altijd:

 • kies rijp fruit, zodat je geen suikers moet toevoegen aan je smoothie!
 • gebruik onderstaan recept als leidraad: smoothies maken, maak je naar eigen smaak met de ingrediënten die je in je keuken kan terugvinden, dus niet zo pietje precies als bij gebak!

Smakelijk en heb je het dit smoothie met ananas recept al gedeeld op Facebook of Pinterest? Nee? Dan… Doen! Dank!!!

3 ingrediënten ontbijt smoothie: geef je onmiddellijk een geweldig gevoel

https://www.pompoensoep.com
Verrassend lekker smoothie met ananas, pompoen en noten. Zet 's avonds alles klaar zodat je 's morgens snel zal genieten van 'n lekker vullend ontbijt smoothie.
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Smoothie
Keuken de Voedselzandloper, Glutenvrij, Lactosevrij, Paleo Dieet, Vegan, Vegetarsiche recepten
Porties 1

Ingrediënten
  

Instructies
 

 • De walnoten laat ik eerst een nachtje weken in water.
 • De pompoenpuree staat ook al op voorhand klaargemaakt in de ijskast en de ananas was ook al de avond daarvoor gesneden: dus alles staat 's morgens al klaar om er snel je ontbijt smoothie met ananas en pompoen van te maken.
 • Walnoten spoelen, met alle andere ingrediënten in de blender of smoothiemaker doen en mixen tot een smeuïg smoothie. Duurt al gauw meer dan 1 minuut om de walnoten zo fijn te malen dat je er geen beet meer aan hebt.

 

(Visited 457 times, 1 visits today)
0
Lees ook deze Lekkere Recepten: dus nog meer inspiratie!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!






*


The maximum upload file size: 2 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.