Pompoenpannenkoek

oktober 27, 2016 door Leave a Comment

Op zoek naar een lekker pompoenpannenkoek recept? Bonus: hier heb je er 2! Ik HOU van de citruscakejes versie, maar je zal zeker ook genieten van het recept met speculaaskruiden.

Wie lust er geen stapel verse pannenkoeken voor ontbijt of vieruurtje? Hoor ik je “IK” roepen? Wel, dan maak je best wat extra pannenkoekenbeslag en vries de overschot in voor een volgende keer. Je gaat immers dikke pompoenpannenkoeken bakken, dus voor ontbijt makkelijk en snel weer op te warmen in je broodrooster.

Pompoenbrood

Echte bakkers zetten de oven aan, zodat je van dit pompoenbrood zal genieten!

Ikzelf maak ze dan weer snel als tussendoortje: er staat hier toch steeds een pot verse pompoenpuree in de ijskast en na even alle ingrediënten in je blendertje te mixen, heb je in minder dan 10 minuten een kleine pompoenpannenkoek of 5 gebakken in je breedste pan.

Ideaal dus voor wie – zoals ik – in een huis leeft zonder snacks, op een moment dat je plots honger zou krijgen.

Onderstaand pannenkoeken recept gewoon door 6 delen en je hebt een snel 4uurtje klaar voor 1 persoon.

Pompoenpannenkoek

Variaties op dit makkelijk pompoenpannenkoek recept

Een gezond recept voor mensen zoals ik die geen gluten mogen eten. Nog gezonder maak je zelf de keuze tussen met of zonder zuivel:

 • zonder zuivel heb je een ietwat droog, lekker gekruid koekje,
 • met zuivel en geserveerd met wat ongeraffineerde bruine suiker + hoeveboter… smaken deze pompoenpannenkoeken even lekker als cake! (uiteraard niet paleo en niet De Voedselzandloper alhoewel: wie volgt er niet de 85/15 paleo regel of De Voedselzandloper zoals het uitdrukkelijk zegt: eet minder van dit maar meer van dat. Minder wil dus zeggen: zo nu en dan moet kunnen! Kwestie van plezier te blijven beleven aan je eten en leven…
Hartige pannenkoekjes

Bak de makkelijkste hartige pannenkoeken met dit recept. Boordevol smaak want je voegt immers geen vocht toe: lees hier hoe…

Verder kan je naar hartelust variëren met extra smaakmakers. Weet dat het pannenkoekje mooi samengehouden wordt door het ei: inderdaad meer ei dan pompoenpuree.

Ook zeer lekker voor wie geen toegevoegde suikers en geen zuivel eet, en voor wie zich afvraagt wie al die gezonde pannenkoeken met bessen versierd opeet zonder 1 druppel siroop: weet dat je wel lekker zoete kersen over de pannenkoekjes kan serveren zonder verder agavesiroop of ahornsiroop toe te moeten voegen. Zorg dat je steeds een pak (makkelijk gekocht in de supermarkt) kersen in je diepvries hebt liggen. Neem er net zoveel uit als je denkt nodig te hebben, verwarm even in een potje op het vuur en serveer bovenop je pannenkoeken. Ideaal wegens het natte kersensap zal je droge pompoenpannenkoeken perfect bevochtigen en het extra zoete fruit is steeds meegenomen (het wordt immers eentonig wanneer je steeds bananen gaat serveren bij pannenkoek).

Smakelijk pannenkoeken bakken alvast!

Pompoenpannenkoeken bakken

Pompoenpannenkoek

https://www.pompoensoep.com
Op zoek naar een lekker pompoenpannenkoek recept? Bonus: hier heb je er 2! Ik HOU van de citruscakejes versie, maar je zal zeker ook genieten van 't recept met speculaaskruiden.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 24 min
Totale tijd 29 min
Gang Gebak
Keuken Glutenvrij met versie voor Paleo Dieet en De Voedselzandloper
Porties 6

Ingrediënten
  

Zonder zuivel: dus volledig Paleo en De Voedselzandloper (alle ingrediënten makkelijk deelbaar door 6, 3 of 2)

 • 6 eieren 300 gram
 • 180 gram pompoenpuree
 • 24 gram kokosbloem
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1/2 theelepel kardemompoeder
 • 1/2 theelepel nootmuskaat
 • 1/4 theelepel bakpoeder glutenvrij: lees de verpakking!
 • een snuifje rotszout
 • kokosolie of andere olie of vetstof dat in je dieet past om te bakken

Met zuivel: dus kleine cakejes serveren met boter en bruine suiker (NIET Paleo en NIET De Voedselzandloper), alle ingrediënten makkelijk deelbaar door 6

Instructies
 

 • Doe alle ingrediënten behalve het bakpoeder en de kokosbloem in je blender en mix goed door elkaar.
 • Voeg nu ook de kokosbloem en het bakpoeder toe en mix opnieuw. Je hebt nu een dik beslag, niet echt vloeibaar, wel makkelijk schepbaar.
 • Neem een brede koekenpan of Tefalpan, vet in met olie of je favoriete vetstof en laat voldoende warm worden.
 • Schep telkens 1 eetlepel beslag in je pan, zodat je kleine poffertjes zal bakken.
 • Van zodra je luchtbellen ziet verschijnen, het oppervlakte van de koekjes droog is en de rand duidelijk wat bruin begint te kleuren, draai je de pannenkoeken om en laat verder bakken.
 • Serveer je paleo/Voedselzandloper gekruide pompoenpannenkoeken zo of met zoet fruit. Serveer je niet paleo/Voedselzandloper koekjes als "citroencakejes": met wat hoeveboter geserveerd en bruine suiker (kokossuiker) op gesprenkeld.
 • Smakelijk!

 

(Visited 2.097 times, 1 visits today)
8
Lees ook deze Lekkere Recepten: dus nog meer inspiratie!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!


*


The maximum upload file size: 2 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.